„2004. május 1., a Magyar Köztársaságnak az Európai Unióhoz történt csatlakozása óta köztudottan szabad a munkavállalás magyar állampolgárok számára is az Egyesült Királyságban. 

Ugyanakkor ez a szabadság azzal a kötelezettséggel, felelősséggel párosul, hogy a magyar állampolgárnak, ha munkát keres, önfenntartónak kell lennie itteni tartózkodása során, ha pedig már munkavállaló, saját és családja eltartásáról gondoskodnia szükséges. Pénzügyi problémáikat a magyar állampolgároknak maguknak kell megoldaniuk.

A Nagykövetség tehát csak tanáccsal tud szolgálni a pénzküldés módjaira vagy az olcsóbb útijegyek beszerzésére vonatkozóan. Amennyiben a magyar állampolgár számára gondot jelent a magyarországi rokonokkal, barátokkal, ismerősökkel való kapcsolatfelvétel, ebben segítséget nyújthat a nagykövetség.”

Tehát tömören nem segít a Nagykövetség, felesleges megkeresned őket.

Igyekezz ne olyan helyzetbe kerülni, hogy pénz nélkül maradsz Angliában. Mindig maradjon annyi, hogy egy olcsó (50-60 font) buszjegyet tudj venni. 

Minden Facebookos megosztást köszönünk!

Elfogyott a pénzed, haza szeretnél jutni Magyarországra? Segít a Nagykövetség?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..