Day Nursery, ahová ötéves korig járhatnak a gyerekek. Átlagosan 150-200 fontba kerül hetente, de ez területenként nagyon változó. Itt általában reggel 7-től este 7-ig vállalnak gyerekfelügyeletet, de lehetőség van félnapos vagy csak félhetes ellátásra is.

Három éves kortól már heti 15 óra ingyenes intézményes ellátásra jogosult a gyerek, évi 38 héten át.

Ez az otthoni kötelező iskola előkészítő nagycsoportos ovinak felel meg. Itt felkészítik a gyereket a hamarosan közelgő iskolai, közösségi életre. 
Egyes iskolákban van kimondott Nursery Classes, ide általában 3 éves kortól járhatnak a gyerekek.

Alternatív lehetőségek:

A childminder. A saját otthonában vigyáz több gyerekre, maximum 8 éves korukig. Ennek ára változó, valahol 5 és 8 font között van óránként. Átlagosan heti 140-150 fontot szoktak erre költeni a családok. Ami jó benne, hogy rugalmas igénybe lehet venni csak pár napra, vagy pár órára is, de általában csak munkaidőben vállalnak gyerekfelügyeletet, tehát reggel 8-tól délután 6-ig. 

A nanny azaz a hagyományos dadus. Ha teljes állásban alkalmazzuk, hetente akár 250-400 fontot kér, attól függően, hogy hány órára hívjuk magunkhoz, és emellett még adót és társadalombiztosítást is kell utána fizetni. Ami jó benne, hogy a gyerekre saját otthonában vigyáz és vállal esti gyerekfelügyeletet is. Ebben az esetben ajánlott olyan személyt alkalmazni, aki regisztrálva van az Ofsted adatbázisában.

Au-Pair. Az a 18 és 27 év közötti fiatal aki szállásért-ellátásért és némi zsebpénzért segit a gyerekek ellátásában, gondozásában, stb.

Bölcsi és ovi kérdés Angliában

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .